HTML

mona lisa

ilyen qtya nincs is. Azaz mégis. És még neve is van: Mona Lisa. Nomen est omen: barna és fekete, állandóan mosolyog, kiegyensúlyozott, nyugodt, a legjobb fej qtya, akivel valaha is találkoztam.

Friss kommentek

  • teevee: Nem tudlak megcáfolni. Önzetlenség, türelem és hűség, ahogy öregxem, egyre fontosabbak. A fenevad... (2009.02.18. 17:06) hepi börszdéj
  • mona lisa: Oh yeah, igen, mostmár mindenki láthassa nagy cimbimet billydödág-ot! Köszönjük, hogy felvállaltad... (2008.12.31. 13:30) Egy tökéletes délután
  • mona lisa: Hello. :) Igazán köszönöm Billydödág nagylelkűségét, nem vagyok rá méltó. Meghajlok nagysága előtt... (2008.12.25. 23:20) mázli
  • billy dödág: Benevezecc én is az uszkár díjra! ;) Ilyen voltam: kepfeltoltes.hu/080726/voltam_www.kepfeltoltes... (2008.07.26. 15:38) Uszkár-díj
  • billy dödág: Hali :) Jelentem jobban vagyok :) Ma vagy háromnegyed órát sanyargatott a doki, meg belémnyomta a... (2008.04.24. 19:37) a műkritiKUSS

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Elugrottunk Angiért

2008.03.17. 23:52 mona lisa

Úgy egy hónappal ezelőtt, amikor totági barátnémnál tiszteletünket tettük Lisával, mondta, hogy ő is örökbe akar fogadni egy qtyut. Először kicsit hülyén nézhettem rá (nem véletlenül, hiszen van már két kuytája: Ordi, a fakasqtty és Tüsi, aki Tigi lánya, azaz egy staffordshire és egy vizsla keveréke… hehe), s mivel arcomról leríhatott, hogy nem nézem százasnak barátnémet, gyorsan további információkkal is szolgált. Elmondta, hogy állatmenhelyes lapokat nézegetett a minap, amikor ráakadt Angira. Úgy döntött, hogy Anginak nála a helye. Ugyanis elég nagy a valószínűsége, hogy őt senki más nem akarja majd befogadni. Mivel Angi egy háromlábú qtty…

Mint ahogy azt a menhely honlapján is olvasni lehet (www.tappancs.atw.hu):  Angi egy elbűvölő,fiatal, tacsikeverék kislány akit az oroszlányi gyepmesteri telepről mentettünk ki még decemberben. Sajnos egyik melső lába teljesen szilánkosra volt már törve, idegek sérültek meg, ezért ezt a lábacskáját amputálni kellett. Most már szépen felépült a műtét után és alig várja már, hogy egy szerető, gondos család tagja lehessen, ahol elfeledtetik vele azt a sok szörnyűséget amiken eddig keresztül kellett mennie. Angiért érdeklődni a megadott elérhetőségeken lehetséges.

Ennyi az idézet. Az egy másik bejegyzés (vagy talán többnek is) tárgya lesz, hogy mekkora dühöt vált ki belőlem, amikor ilyet olvasok. Nem vagyok egy agresszív ember (de legalábbis a tettlegességig utoljára kb. 12 éves koromban jutottam – egy osztálytársam fülbevalója bánta, hogy ledagadtozott… hehe), ám ilyen esetekben saját kezű megtorlásokon szoktam gondolkodni. Hmmm… Pillanatnyilag nem részletezem, hiszen ez itt a meghatottság és az öröm bejegyzése.

Totági barátném tehát úgy döntött, befogadja a másik kettő mellé Angikát is, hogy a kutyu végre jó környezetben, szeretetben, gondoskodásban tengethesse kis életét. Mivel nincs ótója, felajánlottam, elviszem Tatabányára, hogy elhozhassuk Angit. Múlt hétvégén kerítettünk rá sort, hogy megejtsük az utat. Mivel a menhelyes néni (Isten áldja meg az összes embert, aki áldozatos munkájával ezeken a kis kitaszított állatokon próbál segíteni szívvel és lélekkel) azt mondta, hogy Angi pillanatnyilag is 12 kutty között él, így úgy döntöttünk Lisával együtt megyünk a kis háromlábúért.

Lisa nagyon jól bírta az utat, igen ügyesen autózik már. Az első 3-4 alkalommal meg kellett vele vívni, volt, hogy úgy döntött, átveszi a kormányt, néha csak a bal első ablakon szerette volna köszönteni kutty kollégákat. De az is előfordult, hogy úgy döntött, a hátsó ülésen állva utazik… Hiába kajabáltam vele, hogy ülfexikalszik, nem nagyon foglalkozott velem. Egészen az első fékezésig. Próbáltam e lehető legfinomabban fékezni, de az álló kutty ennek ellenére bedőlt az ülések közé… Imígyen igen hamar megtanulta, hogy amikor a zörgő dobozban vagyunk, akkor jobb, ha ül vagy fekszik. És úgy tűnik, szeret autózni, hiszen elég neki egy „hopi” vezényszó és már ugrik is az autóba. (ehhez persze eleinte igencsak hozzásegített az ülésre bedobott jutalomfalat is)

No, visszatérve Angira: tatabányára megérkezvén kb. másfél órát vártunk, mire menhelynéni előkerült… mán öléggé ideges vótam. De Angi egy tünemény kis kutyus volt. Először kissé félénken közelített Ágihoz, de, mint mondta – mi ugyanis Lisával kint várakoztunk – amikor eljöttek, teljesen tisztában volt azzal, hogy költözik. El is búcsúzott menhelynéni férjétől meg néhány kutyától is. Szegényke eléggé riadt volt, amikor beültettük az autóba. Lisával 2 másodperc alatt megismerkedtek, aztán nem is foglalkoztak egymással a kicsivel több mint 1 órás út alatt. Ági beült hátra a két kutya közé. Először Angika elhúzódott. Aztán kis idő múlva ráhajtotta ági lábára kis buksiját. Szegény annyira nyálazott, hogy Áginak teljesen átázott a nadrágja. Aztán hazafelé a bemutatkozási taktikán gondolkodott Ági. Hogyan, melyik kutyának mutassa be először, melyik kutya hol legyen etc. Aztán amikor megérkeztünk a házuk elé, Ági kiugrott az autóból, beszaladt a kapun és végül bezárta a kutyákat a lakásba. Ezt követően visszajött Angiért, aki olyan ügyesen ugrott ki a kocsiból, mintha meglenne mind a négy lába. Egy pillanatig sem teketóriázott, bekocogott a kapun és körbeszaglászta a kertet. Felmérte új otthonát. Tisztában volt vele, itt lakik majd ezentúl.

Hazaérkeztünk, várjuk Angi entré-ját. Fotó: totági
Aztán Ordival és Tücsivel is megismerkedett. Ordi érdeklődött iránta, ám Tücsi levegőnek nézte. Az éjszaka Ági beszámolója szerint nyugalomban zajlott. Elfogadták a régiek, hogy lett egy új társuk.Ma történt, hogy Ági, amikor kiengedte Angit és Tücsit a kertbe, egy idő után arra lett figyelmes, hogy Tücsi nagyon vizsgálja Angit. Elkezdte őt szagolgatni. És észrevette, hogy nem olyan mint a többi kutty. Végigszagolgatta a 3 lábát és a negyedik helyét is. És ezt követően – tegnapi érkezése óta először – Tücsi úgy döntött, hogy pajti lesz a kis bicebócából: elkezdett vele játszani. Ágaskodtak mindketten a hátsó lábukra, nagy hempergést csaptak. Még hogy nincs lelkük a kutyáknak… Amikor Tücsi észrevette, hogy gáz van a kutyussal, rögtön közvetlenebbre váltott és rájött, a feladata nem az, hogy átnézzen az új lakótárson, hanem, hogy megpróbálja őt felvidítani.
Isten hozott Angi és nagy köszönet a nevedben azoknak, akik befogadtak: totáginak, Tücsinek és Ordinak.
Reméljük még hallunk rólad itt a blogon is a gazditól.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://monalisa.blog.hu/api/trackback/id/tr16385468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totagi 2008.03.18. 10:21:05

Itt totagi:).Túlvagyunk a második éjszakán..Csend s nyugalom honolt, mígnem borzalmas szagra ébredtem:)...Angika nem szobatiszta.....De ezt is megoldottuk. A helyzet annyiban változott, hogy Ordi már nem akarja oly feltűnően meghágni Angikát, mint tegnap, ezért nem kell ma megkötnöm (mint tegnap egész napra, mert ezen cselekményével igencsak terrorizálta Angit), pedig évente egyszer, ha megkötöm uiraságát.

b.b.b · http://kepfeltoltes.hu/070613/Picture_7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 2008.03.19. 00:57:58

angit a hirnököt big love köszönti részemröl..
én is puszilom ismeretlenül.
lisa neked milyen csudalatos napjaid vannak
én is barátkoznék accem
instead barát utca is what i get:(
itt mindenki olyan szimpátiko...:)
hi billy;) mona a lisa hogy megy a suli?
várom a talit

billcy dödág 2008.03.19. 22:45:14

Én is pussszantom az ebtársakat :) (Is :))

Nagyon gratulálok mindenkinek (tényleg), aki elhagyott kutyának gondját viseli.
Végülis, az elmúlt ~tízezer évben, mióta a kutyák velünk élnek, elvesztették képességüket (meg természetes élőhelyüket is elvettük tőlük többé-kevésbé), hogy maguk boldoguljanak. Mindezt azért, hogy a barátaink legyenek.
Úgyhogy, húhára utálom, amikor kivert, kidobott kutyákat látok/hallok, mert ez azt jelenti, hogy valaki megint lerúgta magáról a felelősséget, hogy gondoskodjon a barátjáról. Fúj. :(

És külön kösz, a kutyabefogadóknak! :)

mona lisa 2008.03.19. 22:49:40

totági helyzetjelentése szeirnt tegnap iccaka kiderült, hogy Angi nem szobatiszta...
De persze ettől még Angi marad Áginál, csak a tény felgyorsította a "szerezzünk qtyaházat Anginak is" projektet...
Szóval remélhetőleg Anginak hamarosna saját kecója lesz.
Lisa üzeni: "Borsó! rendben, barátkozzunk. :) Mikor? Hol?"
Suli megyeget. Múlt hétvégén nem nagyon akart Lisa lefeküdni vezényszóra. Aztán kb a 6. próbálkozásnál lefeküdt. Örültem is neki. Lisa is feküst szépen mint a többi kutya... Kb 2 másodpercig. Utána ugyanis hanyatvágta magát, a lábait az égnek emelte és elkezdett hempergőzni... jelezte, hogy játszani kéne... :DDD
Viszont ugyancsak a vasárnapi sulinapon először sikerüolt az a gyakorlat, hogy a kutyát lefektetjük és ellépünk tőle 3 méterre, a kutya meg ottmarad. Nagyon büszke vótam ám az én okos kis Lisámra.

mona lisa 2008.03.19. 22:51:55

szijjja billy!
Eccerre írtunk! :))
Ejgen, 1et értek mindenben veled. Azok meg különösen monnyanak le, akik amellett, hogy elhagyják a qttyot, még fájdalmat is koznak nekik.

b.b.b 2008.04.03. 01:43:43

szia lisa
hogy vagy????
voltam ma dokinál
kifigtak rajtam a bolhak:(
olyan mintha bárányhimlös lennék:(
a embernöm vette észre reggel
remélem te jol pusza
puszi billinek is
anginak is angitol is...vauvau lol

süti beállítások módosítása